Internet problems at Warwick in Warwickshire

Good morning we are with a customer on the Stratford Road at Warwick in Warwickshire, we are here because the customer is reporting poor wireless signal to their BT Infinity wireless router with their Compaq Laptop Computer.

.

 

Update: There was a connection issue with the infinity router and so we rang BT technical support who got the broadband up and running quiet quickly, the weak signal was because the laptop had reattached its self to a neighbours BT Openzone network, After getting the computer working properly on the customers router we found the internet was still slow to respond so we deleted the internet cache and this fixed the issue.

Broadband problems on the Woodloes in Warwick

Next today we are at Langcliffe Avenue on the Woodloes in Warwick, we are here because the customers internet has stopped working, after testing we find its an issue with the length of the telephone extension line to the ADSL modem that’s installed here, however in the past 6 years since it was installed their requirements have changed, so we have altered the wiring to make it work, upgraded to a wireless ADSL modem router and set up the computers here to work via wireless .

Laptop Computer Repair Warwickshire

Today we have been working around Warwick the first job in Coten End to repair an issue on a laptop computer, The problem being that Word was not loading,

The Second of the day is for solving a Webmail issue on a computer running Windows XP

The Last of the day is for an ongoing ADSL problem the issue here is convincing the broadband operator that the fault is theirs to solve they seem to be giving us more hoops to jump through than usual.

UPDATE the issue in the end was found to be an internal fault on the telephone wiring but the trouble was the line would not increase in speed until 3 days after being added to the test socket unfortunately this is down to  how the ADSL system tries to keep fault lines alive.

Odd USB Device Fault in Warwick

We are now at a customer on Coten End in Warwick, Our Customer has a really old machine running Windows 3.1 that is not going pas the Windows Logo on Startup.

Update After testing we found that it was cause by an old faulty USB Broadband Modem, If it was left disconnected on boot up the computer worked fine, Even odder was that if reconnected after you could still access the internet, We have recommended a new computer and to get the Broadband modem Replaced with a network router.